Snickerspai

  • 24.06.2013 kl.09:34 i Blogg

Denne snickerspaien er vell heller mer en kake, enn en pai, men jeg lagte den i en paiform, dermed ble det en snickerpai. Hehe. Håpere dere får lyst til å prøve den ut! Oppskriften er hentet >herfra<. 

Du trenger:

Paibunn:

♥ 200g Sjokoladekjeks (jeg brukte dots)

♥ 60g smør

 

Peanøttfyll:

♥ 200g philadelphia ost

♥ 100g melis

♥ 1 ts vaniljesukker

♥ 100g peanøttsmør

♥ 2,5 dl kremfløte

 

Karamellfyll:

♥ 200g kondensert melk (eller bare pålegget hapå, fant ut at dette smakte omtrent likt)

♥ 75g peanøtter

 

Pynt:

♥ Sjokoladesaus som stivner på isen eller 100g smeltet sjokolade + peanøtter

 

Slik gjør du:

Hvis du lager karamellfyllet ved å bruke kondensert melk, må du begynne med dette. Da legger du boksen med kondensert melk (uten å åpne den) i kokende vann. La den stå i det småkokende vannet i 3 timer og du vil til slutt ende opp med karamell når du åpner boksen.


Som sagt så smakte dette nesten som pålegget hapå, og man kan dermed bruke det istedenfor. Mye lettere!

 

1. Lag paibunnen ved å knuse kjeksene sammen med smeltet smør i en foodprosessor eller lignende.

Fordel blandingen i en paiform og sett den i kjøleskapet i minst 15 minutter

 

2. Lag peanøttfyllet ved å blande sammen philadelphia ost, melis og vaniljesukker til en myk blanding.

Pisk kremfløten til krem

Vend kremen og peanøttsmøret inn i oste-blandingen.

 

3. Fordel karamellen over kakebunnen. Dryss over et lag med peanøtter. 



4. Smør over med peanøttfyllet og pynt med sjokolade og peanøtter.

 

Dette er egentlig snickersversjonen av oreokake. Haha. Veldig mektig, men veldig god.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar






hits