Djevelkake med jordbærkrem

  • 24.06.2013 kl.09:27 i Blogg

Denne kaken er kjempegod og passer veldig godt til litt store anledninger som for eksempel en bursdag.

Kaken lages i fire forskjellige "deler". Man må lage selve kaken, man må lage pynten (sjokoladeskav), frostingen/ganachen og jordbærkremen.

Her kommer oppskriften som er hentet fra kokeboka mi sjokolade.

 

Du trenger:

 

 

Forvarm stekeovnen til 180 grader. Smør en 24cm rund kakeform og kle den med bakepapir. Bland sammen alle ingrediensene i en bolle sammen med 2 1/2 dl vann. Pisk det i en mikser i ca. 5 minutter. Stek kaken i ca. 55 minutter, eller til røren ikke setter seg fast på en kakenål. Jeg stekte min i ca. 45 minutter. La kaken bli helt kald. 

Når kaken er helt kald og klar til å pyntes deler du den i to lag.
 Lag sjokoladeskavet/pynten ved å smelte den hvite og brune sjokoladen hver for seg. Du kan smelte dem i vannbad, eller på svakeste varme over komfyren. Smør den smelta sjokoladen i et TYNT lag på et flatt underlag (jeg brukte bakepapir). La sjokoladen stivne (gjerne litt i kjøleskapet). Hold en kniv i 45 graders vinkel og lag lange, tynne skav ved å skyve fra deg gjennom sjokoladen. Oppbevar sjokoladeskavet i kjøleskapet før det skal brukes. 

Denne delen synes jeg var den vanskeligste. Jeg tror jeg fikk et for tykt lag med sjokolade og derfor ble det ikke helt slik det skulle bli. 

 Lag ganachen ved å smelte smør og sjokolade på svakeste varme, til det blir en slags saus. Sett til side til avkjøling. 

 

 

Lag kremen ved å piske kremfløte, melis og vaniljesukker til en tykk krem. Sett kremen i kjøleskapet til den skal brukes. Ta vare på åtte hele jordbær. Rens og hakk resten av bærene til små biter. Vend de hakkede bærene inn i kremen sammen med syltetøyet, rett før kremen skal brukes. 

 

Fordel jordbærkremen oppå det underste laget av kaken. Legg på toppen. Fordel ganachen over toppen på kaken og pynt med de hele jordbærene du sparte på, i tillegg til sjokoladeskavet.

Du kan også drysse over litt melis!

 

Håper noen tørr å prøve seg på kaken. Utrolig mektig kake, men veldig god, dessuten er den jo flott å servere!

 

Én kommentar

Iselin Renée

24.06.2013 kl.09:37

Det så utrolig godt ut !

Skriv en ny kommentar


hits